Følg med når verdens stærkeste sender en sportsvogn ud til Mars’ bane

Cape Canaveral. I morgen – tirsdag – klokken 19.30 dansk tid har virksomheden SpaceX tænkt sig at gennemføre den første testflyvning af deres længe ventede raket Falcon Heavy. Lykkes det uden at den eksploderer undervejs, vil Falcon Heavy blive menneskehedens »stærkeste« raket i drift. Stærk er i denne sammenhæng et udtryk for, hvor mange tons den kan sende i lavt kredsløb om Jorden (LEO-kredsløb) og Falcon Heavy kan skyde 63 tons i lav bane rundt om Jorden. Det er mere end dobbelt så meget som den indtil nu stærkeste raket på markedet; Delta IV Heavy (28 tons i LEO-kredsløb).

Læs mere her: SpaceX gennemfører testaffyring af Falcon Heavy

Falcon Heavy er lastet med intet mindre end Elon Musks – SpaceX’ chef – egen Tesla Roadster. Den har virksomheden tænkt sig at sende ud til Mars’ bane – det vil sige, at bilen ikke vil flyve tæt forbi Mars, men blot ud til dens kredsløb, mens Den Røde Planet befinder sig et andet sted i kredsløbet. Ombord i sportsvognen har SpaceX placeret end dukke i en rumdragt.

Elon Musks personlige Tesla Roadster bliver - om alt går vel - sendt med kurs mod Mars' kredsløb i morgen, når Falcon Heavy skal have sin debutflyvning. (Foto: Elon Musk via Instagram)
Elon Musks personlige Tesla Roadster bliver – om alt går vel – sendt med kurs mod Mars’ kredsløb i morgen, når Falcon Heavy skal have sin debutflyvning. (Foto: Elon Musk via Instagram)

Du kan følge med i morgen fra omkring klokken 19, når SpaceX livestreamer affyringen her: