Anton A. A. Smith

Uddannelse: Ph.d. i kemi fra Aarhus Universitet med fokus på medicinalkemi og polymerer i kontekst af virale sygdomme samt hydrogeler. Har haft flere forskningsophold på Commonwealth Science and Industrial Research Organisation (CSIRO) i Melbourne, Australien under sin ph.d.

Arbejde: Tidligere post.doc. fra Aarhus Universitet (2014-2015) og University of California, Berkeley (2016-2017). Er bosat i San Francisco, Californien, som post.doc. på Stanford University gennem Aarhus Universitet med støtte fra Det Frie Forskningsråd og Sapere Aude Forskertalent 2015. Hans forskning tager udgangspunkt i medicinsk og industriel anvendelse af kontrolleret polymerkemi, populært og upræcist kaldet levende polymerkemi.

Jeg er født i Australien, med rødder på New Zealand, men opvokset i Danmark. Videnskab er min helt store lidenskab, men jeg er lidt af en skabs/eks-hippie med et ønske om at redde verden. Jeg har tidligere nydt at cykle rundt på ethjulede cykler og gøgle i det Aarhusianske gadebillede, været en aktiv couchsurfer, samt dykket i supermarkeders affaldscontainere for sjov, og for at få det til at løbe rundt.

Uafhængig dansk blog om naturvidenskabelig forskning, formidling, undervisning og politik.