Anton A. A. Autzen

Uddannelse: Ph.d. i kemi fra Aarhus Universitet med fokus på medicinalkemi og polymerer i kontekst af virale sygdomme samt hydrogeler. Har haft flere forskningsophold på Commonwealth Science and Industrial Research Organisation (CSIRO) i Melbourne, Australien under sin ph.d.

Arbejde: Tidligere post.doc. fra Aarhus Universitet, University of California Berkeley, samt Stanford University. Er nu på DTU, hvor han fortsat forsker på grænsefladen mellem medicinalkemi og polymerkemi, med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Hans forskning er tidligere støttet af Det Frie Forskningsråd, Sapere Aude Forskertalent.

Som medlem af Det Unge Akademi (DUA) under Videnskabernes Selskab, vil indlæg til tider springe af diskussioner i DUA. Det vil være klart deklareret når det er tilfældet.

Jeg er født i Australien, med rødder på New Zealand, men opvokset i Danmark. Videnskab er min helt store lidenskab, men jeg er lidt af en skabs/eks-hippie med et ønske om at redde verden. Jeg har tidligere nydt at cykle rundt på ethjulede cykler og gøgle i det Aarhusianske gadebillede, været en aktiv couchsurfer, samt dykket i supermarkeders affaldscontainere for sjov, og for at få det til at løbe rundt.

Uafhængig dansk blog om naturvidenskabelig forskning, formidling, undervisning og politik.