Advarsel mod nanoprodukter

Der tales meget om nanoprodukter for tiden, men det er ikke alle, der kun er positive over for den nye teknologi. Spørgsmålet er, om visse nanoprodukter kan være skadelige?

I Ingeniøren kan man nu læse, at svenske eksperter advarer mod de typer af nanoprodukter, der indeholder bakteriedræbende sølvpartikler. Dette findes for eksempel i nanosokker, køleskabe og vaskemaskiner. I værste fald frygter eksperterne, at nanoprodukterne kan forøge forekomsten af antibiotikaresistens hos bakterier.

Det er alvorligt dette her. Derfor er det vigtig, at vi bruger forsigtighedsprincippet og stopper den totalt overdrevne brug af hverdagsprodukter med sølvpartikler,” udtaler overlæge Åsa Melhus fra Uppsala Sygehus.

En tanke om “Advarsel mod nanoprodukter”

  1. Så er der fundet sølvresistente bakterier i Sverige:

    http://ing.dk/article/20070420/BIO/104270002

    Der er ingen tvivl om, at det er et alvorligt slag mod de utallige nanoteknologiske produkter, der indeholder nanosølv.

    Det kunne være rart at høre, hvad man i nanobranchen mener om den udvikling. I værste fald kan man forestille sig, at deres produkter bliver forbudt ved lov – i hvert fald uden for sundhedssektoren.

    —Klaus

Der er lukket for kommentarer.