Supersej fysiker

Som beskrevet i mandags er naturvidenskabsfolk ikke nødvendigvis nogle tørre og kedelige gamle mænd. I denne uge har det populære radioprogram Verdens Bedste Formiddag på DR P3 beskæftiget sig lidt med fysik og antistof specielt i relation til den historie, der udspiller sig i Dan Browns populære bog “Engle og Dæmoner“, og her får danske forskere igen pyntet lidt på imaget.

I mandags havde P3 forbindelse til danske Henrik Jeppesen fra ISOLDE-afdelingen af verdens største partikelfysiske laboratorium CERN, og i dag talte værten Morten Resen med Niels Madsen, der rent faktisk arbejder i det laboratorium, hvor man beskæftiger sig med at skabe og opbevare antistof.

At danske forskere arbejder på CERN kom åbenbart lidt bag på Morten Resen, på trods af at CERN er et europæisk laboratorium ledet i fællesskab af 20 lande – blandt andet altså Danmark. Ikke nok med det så er den gruppe, der arbejder med ATHENA-eksperimentet (som antistofforsøget kaldes), faktisk ledet af dansk-amerikaneren Jeffrey Hangst fra Aarhus Universitet, og andre danskere er også at finde i gruppen.

At Morten Resen ikke kender til Danmarks engagement i CERN kan nok tilgives. Der er så mange danskere, der ikke kender til det. Til gengæld må man rose Resen for sin begejstring for “opdagelsen”. Henrik Jeppesen blev benævnt en “supersej kernefysiker“, og til Niels Madsen udtalte P3-værten: “Du er et af de mennesker, som gør at det er meget blæret at bo i Danmark“!

CERN har for øvrigt selv lavet en glimrende informationsside om, hvad der er sandt og falsk i Dan Browns bog! Se siden her.

2 tanker om “Supersej fysiker”

  1. Man kan (gen)høre hvad Henrik havde at sige i episode 16 af podcasten for Verdens Bedste Formiddag, ca 10 minutter inde.

Der er lukket for kommentarer.