Hård rock i laboratoriet

Forrige uges gallaudgave af DR2s Clement Direkte præsenterede et anderledes portræt af en dansk forsker. Johan Olsen er forsanger i det Grammyvindende band Magtens Korridorer, der står bag en række kæmpehits bygget på hård rock og skarpe tekster. Johan, der beskriver sig selv som en “gammel hippie”, er proteinkemisk forsker ved Institut for Molekylær Biologi på Københavns Universitet, hvor han arbejder med røntgenkrystallografi af proteinstrukturer.

Johan Olsen

Kombinationen af naturvidenskabelig forsker og succesrig rocksanger er yderst utraditionel, og mon ikke det hjælper til at skabe et lidt mere nuanceret image for den naturvidenskabelige verden, hvor forskere som regel fremstilles som gamle, distræte mænd blottet for sociale færdigheder.

Udsendelsen kan ses på DRs website. Hør også P1s interview med Johan Olsen. Billedet af Johan Olsen er taget af Chr. Friis og kopieret fra pressegalleriet på Magtens Korridorers hjemmeside.