Stop dem, DR!

DRs ungdomsprogram NØRD er virkelig blevet dårligt, efter der er kommet nye værter. I ugens afsnit ville de to kiksede nørder bygge en “extreme burnout maskine”, så de kunne brænde dæk af. DR lever sandelig op til sine public service forpligtelser!

I praksisk var maskinen bare en lille gocart med et par bildæk på. Nørderne har i flere udgaver lavet projekter, som enten ikke virkede, eller som virkede ret dårligt, og denne gang var succesen da også ret begrænset, idet de tidligere i programmet havde lavet en betydelig bedre dækafbrænding i en bil. I hvert fald hvis man definerer en god dækafbrænding som mængden af røg. Ikke meget “extreme” over den maskine.

Højdepunktet for mig var, da de forklarede, hvorfor de hældte lidt metanol i benzinen:

“I dag der har vi valgt at blande en tredjedel metanol i, fordi at det køler sår’n motor her, når vi ikke har nogen køler på i dag. Så når metanolen kommer ind, så bliver der koldt, og det køler så motoren.”

Stop dem, DR. Det er simpelthen for pinligt…

En tanke om “Stop dem, DR!”

 1. Dengang DR søgte nye værter til programmet stod der følgende på opslaget:

  DR-TV B&U Århus, søger 2 nye værter til tv-programmet Store-Nørd, et opfinder/videnskabsprogram for børn og unge med målgruppen 8-13 år.

  Vi søger 2 værter der gerne må kende hinanden, og måske har de arbejdet sammen før med at bygge sjove og anderledes ting. De skal være sjove og underholdende og kunne komplimentere hinanden med deres kunnen, det kunne være en automekaniker, tømrer der spiller bluesmusik, en ingeniør der windsurfer eller en fysiker der bygger traktortrækkere
  Aldersmæssig må de ligge på max 30 år – gerne yngre.
  Så kender du nogen, der går og bygger mor’s røremaskine om til en speedbåd, laver underlige og finurlige opfindelser, afprøver ting på en sjov og anderledes måde, kan forklare hvordan en solformørkelse finder sted – så er det måske lige dem/ham vi gerne vil se som vært på “Store Nørd”.

  De to nørder kender hinanden, er vistnok under 30 og så laver de traktortræk. Det er jo hele tre ting! Men hvad blev der ingeniøren eller fysikeren eller ham, der kan bygge en finurlig opfindelse, eller ham, der afprøver ting på en sjov og anderledes måde (evt. en måde der virker)?
  Vi må nok bare indse at DR enten nægter at lave gode programmer (for at provokere?) eller at de er lige så tåbelige som de to værter i NØRD. Ikke så mærkeligt at folk hader at betale licens…

Der er lukket for kommentarer.