Dansk Naturvidenskabsfestival 2007

I går åbnedes Dansk Naturvidenskabsfestival 2007 med pomp og pragt. Åbningen foregik på Odense Ishockeyarena og ledtes af Jens Oddershede, rektor på SDU. Blandt talerne var Borgmester i Odense, Jan Boye, professor ved KU, Minik Rosing og Direktør for Dansk Naturvidenskabsformidling, Mikkel Bohm. Minik Rosing holdt et ganske underholdende og spændende foredrag, som absolut bør fremhæves. Det handlede om vand og is, hvilket jo også er temaet for festivalen.

Åbningen blev afsluttet med et spektakulært isshow, hvor hele universets begyndelse blev danset og skøjtet til den helt store guldmedalje. Når isdanserne holdt pause, var der små korte foredrag af nogle forskellige forskere, og vi så et par forsøg leveret af Kemishow Odense. Hele højtideligheden blev afsluttet med en ishockeykamp bedømt af selveste Isaac Newton. Jeg håber, at børnene morede sig godt (selv om de væltede lidt på skøjterne), for som helhed var denne afslutning lidt sær efter min mening. Det kan være nok så interessant at høre forskere fortælle om deres arbejde (ligesom Minik), men det virker ret malplaceret midt i et dansenummer. Selve dansenummeret var sådan set meget sødt, men en hel times dans er nok lige i overkanten, selv om det selvfølgelig tager tid at danse al tiden fra big bang til hvalernes komme på jord.

Men altså, en spektakulær åbning skal der selvfølgelig til! Og det var lige præcis det, vi fik!

En tanke om “Dansk Naturvidenskabsfestival 2007”

  1. Isshowet, der var lavet af en dramalærer fra Odense Katedralskole, var efter min mening forvirrende og rodet. Der var ikke noget klart mål med det. Det var ikke ren underholdning, det var ikke ren formidling, det var ikke et rent kunsterisk show. Det var en stor blanding af det hele, og til sammen virkede det ret dårligt. Pinligt.

    —Klaus

Der er lukket for kommentarer.