Omblogning

Kræftens Bekæmpelse vil også blogge, og det er hidtil ikke gået så godt. Nu ser det dog ud til, at de gør endnu et forsøg. På Blog om Kræft har man slettet alle indlæg og startet forfra! Det ser ud til, at man vil have patienter til at skrive på bloggen, og det kan jo sådan set være meget fornuftigt.

Relanceringen er indtil videre sket i al stilhed – lige bortset fra at de nye indlæg dukker op hos os, der allerede har abonneret på deres RSS feed.

10 tanker om “Omblogning”

 1. Jeg må indrømme, at jeg har en ret stor mistro til officiel blogging. Det virker bedst, når man finder allerede eksisterende bloggere, og så inviterer dem indenfor. Ellers ender det lige præcis som Kræftens Bekæmpelses første forsøg. Den store succeshistorie er vel Seeds scienceblogs.com.

 2. Kraniosakral terapi og lignende er vel bare en anden måde at meditere på. Hvis man føler, at det virker, kan det vel ikke skade…

 3. Det kommer an på hvordan definerer meditation. Kraniosakral terapi er en pseudovidenskab, der som anden massage sikkert er ganske behagelig, men virkningsløs.

  http://skepdic.com/craniosacral.html
  http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cranial.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Craniosacral_therapy

  Jeg har det ikke så godt med at folk bare skal bruge de ting som de “føler” der virker. Der findes rigeligt med eksempler på mennesker som fuldt eller delvist bortkaster den gængse lægevidenskab og hengiver sig til en eller flere overbevisninger indenfor “det alternative”. Ofte med ulykkelige resultater.

  Jeg synes det er ubehageligt at, en ellers anderkendt, forening som Kræftens Bekæmpelse (KB) blåstempler en blog der priser pseudovidenskab. Jeg kunne forestille mig at man som ramt af en livstruende sygdom, nemt kunne finde på at handle irrationelt og omfavne hvadenten der nu var at finde i KBs regi.

  KBs vision og formål er hhv. “Liv uden kræft” og “Bekæmpelse af kræft”. Pseudovidenskab er ikke vejen.

 4. Jeg tænker lidt på, at man så vidt jeg ved bruger fx. visualiseringsterapi. Det går ud på, at forestille sig at ens celler ‘spiser’ kræften. Så vidt jeg kan se, er det bare en måde at meditere på, og selv om det måske ikke er nemt at dokumentere, tror jeg, at det at man selv tror på, at man gør en indsats, har noget at sige for hvor godt man har det. I den sammenhæng er kraniosakral terapi selvfølgelig en lidt slap måde at forsøge at helbrede sig selv på, ligesom massage… men nu går jeg jo også til yoga – jeg kunne aldrig finde på at gå til kraniosakral terapi.

Der er lukket for kommentarer.