Vi skal blogge… fordi… det skal vi bare!

Alle blogger – så det skal vi da også! Sådan tænker mange organisationer og virksomheder for tiden, og det resulterer desværre i nogle elendige projekter.

Vores undervisningsminister er for eksempel begyndt at blogge, og han skriver faktisk jævnligt. Indlæggene er også interessante, men desværre kan man ikke kommentere på dem, hvilket i sig selv er et stort problem. Helt komisk bliver det dog, når man læser teksten under hvert indlæg: “Du kan følge kommentarerne til indlægget via RSS … kommentarer og pings er lukket i øjeblikket“!

På Københavns Universitet forsøgte det naturvidenskabelige fakultet sig også med en blog. Det gik egentligt godt. Der var løbende indlæg, og af og til var der rigtig mange kommentarer. Dekanatet havde åbenbart opnået den ønskede dialog, men pludselig gik bloggen i stå. Ingen nye indlæg og ingen forklaring på, hvad der var sket. Farvel blog.

Bloggen var dog bedre, end det man har på Aarhus Universitet. Ja, her i virkeligheden ingen blogs, men hvis man søger på “blog” på deres hjemmeside, finder man denne mærkelige side under deres officielle domæne. Man undres.

Kræftens Bekæmpelse har været kendt for lave nogle kiksede blogs med kongelige skribenter, men nu er de vist ved at dumme sig igen. “Formanden blogger” skrev foreningen i marts måned, da de lancerede en helt ny blog på eget domæne: BlogOmKraft.dk. Bortset fra en velkomstbesked fik læserne kun ét indlæg fra formanden og ét fra foreningens direktør. Det er nu over to måneder siden, og vi venter stadig…

2 tanker om “Vi skal blogge… fordi… det skal vi bare!”

  1. Jeg troede måske at den tomme wordpress-installation på Århus Universitets officielle hjemmeside var starten til noget, men der er stadig ikke kommet noget på siden. Øv.

  2. Jeg fik præcis samme indtryk. Det tydede på, at noget var på vej. Men sådan skulle det åbenbart ikke gå.

    —Klaus

Der er lukket for kommentarer.