Mens vi venter på Apples iPhone

Til sommer lancerer Apple Inc. deres bud på en mobiltelefon, iPhone, på det amerikanske marked. Efter planen kommer den til Europa senere på året. Et af de spændende aspekter ved telefonen er brugerfladen, som består af en stor trykfølsom skærm, der anvender såkaldt multi-touch teknologi. Mange ser denne teknologi som et bud på den næste generation af brugerflader for computere.


I den personlige computers barndom, før den blev folkelig, var det en krævende opgave at kommunikere menigsfyldt med maskinen. Det foregik via en kommandolinje brugerflade, hvor man omhyggeligt indtastede præcise instruktioner. Eksempler på disse første generations brugerflader er DOS og UNIX.

Den grafiske brugerflade med vinduer, ikoner, menuer og en mus til at pege med blev udviklet af forskningsafdelingen på Xerox, Palo Alto Research Center, eller PARC. Men det var først med introduktionen af Apples Macintosh i 1984 og siden Microsofts Windows styresystem, at computeren for alvor blev hvermandseje. Denne anden generation af brugerflader har domineret computermarkedet i mere end tyve år.

Multi-touch teknologien er for mange et bud på den næste store revolution i brugerfladen. En af de forskere, der varsler den nye tidsalder er Jeff Han. Han er forsker ved New York University’s Courant Institute of Mathematical Sciences, og grundlægger af firmaet Perceptive Pixel. På de linkede videoer demonstrerer han sit bud på grundstammen i en kommende brugerflade, hvor hænderne er i centrum.

Video 1

Video 2

En tanke om “Mens vi venter på Apples iPhone”

  1. Ok, det har måske ikke så meget med indlægget at gøre, men det relaterer fint til overskriften: LG har lavet en mobil sammen med Prada som kommer på markedet i Europa et godt stykke tid før iPhone. Og eftersom iPhone i høj grad er en kopi af den telefon så er den vel et godt alternativ?

Der er lukket for kommentarer.