Signalforvirring?

Teknologi kan være ganske fantastisk, men teknologien er ikke meget bedre end brugeren, der benytter den. Elektronikfirmaer tænker for eksempel meget over brugervenligheden, når de designer nye apparater. Det går jo ikke, at vaskemaskinen har så mange knapper, at brugeren ikke kan finde ud af at betjene den. Og har man ikke en lille smule forståelse for, hvordan en mikrobølgeovn virker, kan man måske finde på at tørre sin kat i den. Den menneskelige brugers psykologi og tankegang er altså en væsentlig del af teknologien.

Her skal vi nu se på et stykke knap så avanceret teknologi: Et standard dansk lyskryds. Det specifikke lyskryds befinder sig i Århus lige ved det populære spillested Voxhall, der hvor Vester Allé går hen over Århus Å.

Læs hele indlægget på Seiersen Science.