Levende hjerte i en kasse

I England har en patient fået transplanteret et hjerte, der har været holdt i live uden for donorens krop! Teknikken mere end fordobler den tid, et hjerte kan opbevares uden for kroppen, mens det flyttes fra donor til modtager, og dermed forventes det, at man kan forøge antallet af succesfulde hjertetransplantationer.

Normalt foregår en hjertetransplantation ved, at donorens hjerte stoppes, opereres ud og lægges på is, hvorefter det flyttes til modtageren. Med den nye metode forbindes hjertet i stedet til en maskine, der konstant pumper lunt, iltrigt blod gennem hjertet, som dermed kan fortsætte med at pumpe. Hvis yderligere forsøg med metoden er lige så vellykkede, vil man måske i fremtiden forsøge samme teknik med andre operationer som for eksempel levertransplantationer.

Læs historien hos BBC News. Her er det muligt at se en video af det levende hjerte.