HIV kan ikke kureres

Der kommer aldrig en kur mod HIV“. Så klart var budskabet i P3 Nyhederne på Danmarks Radio i dag klokken 12. Det er i dag 25 år siden, man for første gang blev opmærksom på den begyndede epidemi, idet det amerikanske Center for Disease Control offentliggjorde en rapport om fem syge, homoseksuelle mænd i Los Angeles.

Siden har man overalt i verden forsket intensivt i HIV og AIDS, og der er blevet udviklet behandlinger, som holder sygdommen under kontrolt. Ifølge overlæge Jan Gerstoft fra Rigshospitalet regnes HIV i dag blot som en livslang, kronisk sygdom, idet der findes så god medicin, at der kun er lille risiko for at dø af sygdommen.

Jeg kender ikke meget til forskningen inden for HIV og AIDS, så jeg kan ikke vurdere, om Jan Gerstoft har ret i, at man ikke regner med at kunne finde en egentlig kur for sygdommen. Da jeg hørte udtalelsen, kom jeg dog straks til at tænke på Arthus C. Clarkes gamle “Clarkes 1. Lov” fra 1960erne:

“When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong.”

Hør P3 Nyhederne her.