Brinttrucks på danske sygehuse

De sidste to måneder er et nyt brintdrevet produkt taget i brug på flere jyske hospitaler. Det drejer sig om en såkaldt “H2 Truck“, der er en lille elbil drevet af strømmen fra en brændselscelle. Trucken er nu i brug på blandt andet Herning Sygehus, Holstebro Sygehus og Skejby Sygehus, hvor køretøjerne er specialbyggede til transport af mad og linnedvogne.

Ifølge producenterne H2 Logic og A. Flensborg er H2 Trucken overlegen på flere punkter i forhold til en konventionel el-truck: Driftstiden er blevet fordoblet, så trucken kan fungere i 2-3 arbejdsdage uden opfyldning, og når opfyldning endelig er nødvendig, kan det klares på 2 minutter i forhold til genopladning af batterier, der typisk tager 8-10 timer.

Truckene er intet mindre end Europas første serieproducerede brintkøretøj. Læs mere om trucken på www.h2truck.dk og overdragelsen på Skejby Sygehus hos Århus Amt.