At leve af lys – om kvaksalveren Kay Hougaard

Torsdag den 24. september kunne man i DRs “Kontant” høre om en alternativ behandler, der tilbyder kurser i, hvordan man kan holde op med at spise og drikke og i stedet leve af lys. Ja, det er rigtigt – behandleren har åbenbart fundet ud af, hvordan mennesker kan lære at fotosyntetisere! Det er temmelig imponerende. Især fordi han slet ikke så grøn ud i interviewet.

Jeg bruger her ordet “behandler” i den vagest mulige betydning. Kay Hougaard, der har skiftet spor fra en karriere som slagter til at leve som kvaksalver, tilbyder kurser og en række forskellige behandlinger uden at skele til, at alt, hvad han skriver, er det rene vås, og at han tydeligvis ingen forstand har på basal fysiologi og biologi.

Denne kynisme, der i bogstaveligste forstand negligerer folks liv og helbred for egen vindings skyld, er direkte afskyelig. Kay Hougaard driver rovdrift på sårbare mennesker og står ikke tilbage for at lyve sig selv til andre folks penge. Han udnytter da også en lang række andre kendte “behandlingsformer” – fra homøopati og akupunktur til (fjern)healing og clairvoyance – til at franarre mennesker deres penge og helbred. Som bekendt er clairvoyante de laveste former for “alternative behandlere”, der bevidst udnytter sårbare menneskers ønsker og drømme.

Men denne magt over andre mennesker kommer med et stort ansvar. Et ansvar som Kay Hougaard tydeligvis ikke er i stand til at løfte.

Hans absurde påstand om, at alle mennesker kan lære at leve af lys ved at aktivere et center i hjernen, er ikke ny. Han har helt oplagt hørt om andre “behandlere”, der tjener styrtende med penge på at lyve for folk, og ment, at det da var en fremragende ide. Der findes jo masser af syge og sårbare mennesker der – ligesom han selv – ikke ved noget om fysiologi men gerne vil høre noget om energi.

Det burde ikke være nødvendigt at skrive, men mennesker og alle andre dyr kan selvfølgelig ikke leve uden næring og vand. Vi er nødt til at spise for at få energi, fordi vi – modsat grønne planter – ikke kan udføre fotosyntese. Men selv planter optager jo vand og forskellige stoffer igennem deres rodnet i jorden, så selv her er Kay Hougaard ude af trit med virkeligheden.

Alt, hvad han siger, er derfor direkte forkert. Forkert og farligt. Denne “lyskur” har ført til dødsfald, fordi mennesker sulter sig ihjel. Når man så samtidig, som Kay Hougaard, er kynisk nok til at tilbyde disse kurser til spædbørn og syge mennesker, så er man ude et sted, hvor al sympati er væk. At Kay Hougaard mere eller mindre direkte påstår, at han kan kurere sygdomme som diabetes 1 (hvilket er umuligt) eller cancer (hvilket er kynisk og ulækkert), så har man krydset en grænse fra harmløs charlatan til dødsensfarlig kvaksalver.

Det burde vi ikke acceptere i Danmark, og alle bør vide, hvor stor en løgner Kay Hougaard er.

16 tanker om “At leve af lys – om kvaksalveren Kay Hougaard”

 1. I Hammurabis lov var der øje-for-øje love som “Hvis en murer har bygget hus for en mand, men ikke har sørget for at huset er solidt, og det hus, han byggede, er styrtet sammen og har dræbt ejeren, så skal mureren dø.”. Man kunne i et surt øjeblik hævde, at Kay skulle dømmes til at undergå den behandling han anbefaler andre.

 2. Jeg er blevet opmærksom på, at disse ovenstående tekster er injurierende overfor mig. Derudover har I begge udsat mig for dødstrusler/opildning til blodrus, og i vil begge blive meldt til politiet for dette.
  Mvh Kay Hougaard.

  1. Nå nå, Kay. Du kan først og fremmest ikke politianmelde nogen for injurier. Desuden hvis du bare vil have den mindste chance for medhold, skal du skal være klar til at kunne komme med saglige argumenter for, at a) pattedyr, som os mennesker kan absorbere lys og bruge det til energi, og b) det er i orden, at udnytte folk til at betale for et lyskursus, som du i bund og grund ved ikke har belæg for at virke.

  2. Haha, det er dælme den vageste dødstrussel jeg nogensinde har set. Fedt du vil melde det, skriv lige tilbage når det er gjort og fortæl hvad politiet sagde. Jeg er simpelthen så spændt.

  3. Kay. Enten er du reelt set en tosse, eller også er du rasende kynisk. Jeg hælder til det første.

   Jeg ser frem til at følge sagen, hvor du så skal sandsynliggøre, at mennesker har lært at fotosyntisere og dermed leve af lys. Det bliver spas at følge.

   Efter min opfattelse hører du nok mest hjemme på et behandlingshjem, hvor de måske kan hjælpe dig med dine vrangforestillinger.

  4. desværre Kay Hougaard, hvis du henviser til Johan fynbo’s kommentar er det hverken en trussel eller opildning til blodros, men noget så simpelt som et citat, lige så vel som hvis jeg skriver “øje for øje, tand for tand”

   hvis du får den til at holde i retten, hiver jeg dig med glæde ind for svindel med døden til følge, for det er hvad der egentlig sker hvis man følger din såkaldte kur 100%
   det dør man af, jeg er ked af at sige det slagter svend, men du aner ikke en skid om hvordan menneske kroppen fungere, til gengæld er du rigtig god til at lyve 🙂

  5. Kay, du er en svindler og en kvaksalver. Dine kurser er decideret farlige og dine påstande om at kunne kurere både kræft og diabetes ved at overbevise folk om at de skal stoppe med at spise vækker decideret afsky.

   Må pølserne fra den lokale grill smage harske.

  6. Kay Hougaard, hvad dødstruslen angår forstår jeg ikke, at du føler, at den vedrører dig, forsåvidt som at den jo kun – jvf. hammurabicitatet – er relevant for dem, der bygger et hus, som styrter sammen – med andre ord kun i det tilfælde, at din lysteori er forkert og at andre er blevet bragt i fare som en følge af dette, kan det komme på tale at bringe Hammurabis lov i anvendelse.
   Stoler du lige pludselig ikke på din egen teori?

 3. Dermed afslører du, at du ikke blot er en kvaksalver, men også en nar, Kay. Der er intet i Stinus Lindgreens tekst, der kan få ham dømt for noget.

  Men brænd endelig nogle af de penge, du har franarret syge mennesker, af på omkostningsfulde og frugtesløse sagsanlæg.

  Folk som dig burde sendes mange år i skyggen.

 4. Uha, jeg står vist også til at komme i fængsel!
  På min blog havde jeg den dybt injurierende frækhed at bringe nedenstående rimeri:

  Nærige Hr. Fedthas Pengepuger,
  ham der meget nødigt pengebruger,
  mumlede med et saligt gys:
  ”Hold da kæft. Tænk man kan leve af lys!”
  Hurtigt smed han tøjet
  og sprang ud ret så velfornøjet.
  Og man må da tro, at det er en kur,
  som mere end rigtig dur.
  Men ak og megen ve,
  at det for ham skulle ske:
  Det blev til en ret så kedelig affære:
  Han gik ud som et lys og mødte Vorherre!

Der er lukket for kommentarer.