Her ligger en halv million skattekroner, som det offentlige har forlagt og glemt

Forestil dig at du er kasserer i en lille dansk forening, og at der pludselig står godt en halv million kroner på foreningskontoen, som ingen vil have retur!

Det er faktisk præcis, hvad der er sket for kassereren i mit faglige selskab Dansk Selskab for Medicinsk Fysik (DSMF).

De første penge dukkede op omkring årsskiftet, og vores kasserer kontaktede banken for at finde ud af, hvor de kom fra.

Banken var ikke synderligt interesseret i at hjælpe med at sende pengene retur, for der var tale om en helt legal overførsel. De fandt dog frem til afsenderen, som var ingen ringere end Region Hovedstaden.

Kassereren ringede før nytår til regionens bogholderi, som fandt betalingerne i systemet. De skulle nu bare sende en officiel tilbagebetalingsbegæring samt få stoppet eventuelle fremtidige betalinger.

Vores kasserer har her over et halvt år senere endnu ikke hørt fra dem, og faktisk er flere mindre indbetalinger endda dukket op på kontoen.

Region Hovedstaden kæmper i øjeblikket en svær kamp med omfattende økonomisk misbrug af forskningsmidler, en skandale som også har bredt sig til det midtjyske, hvor en forsker er blevet bortvist. Om DSMFs penge er relateret til hjertecenterets midler er uvist, men chokerende er det i hvert fald, at sundhedsvæsenet har så lidt styr på deres (og vores allesammens) penge.

4 tanker om “Her ligger en halv million skattekroner, som det offentlige har forlagt og glemt”

  1. Region Hovedstaden har netop svaret via Twitter, at fejlen er rettet, og at pengene er på vej til den rette modtager.

Der er lukket for kommentarer.