Sidste udkald til at vinde $1 million$

Det var der skægt nok ingen horoskoper der forudsagde: Det er ved at lakke mod enden med James Randi Education Foundations berømte 1 million dollar udfordring.

Den 6. marts 2008 er det ti år siden at James Randi udlovede en million dollars af sin personlige formue til den person der efterviseligt kan udføre noget paranormalt. Ideen var simpel nok: Hvis man kunne gøre noget helt specielt skulle man blot melde sig til og demonstrere sine overnaturlige evner under kontrollerede forhold – med andre ord uden at snyde.

I ti år har denne nette sum penge stået og trukket renter uden at der er nogen der er kommet tæt på at vinde præmien. De paranormale kendisser ved jo godt selv de er plattenslagere og har aldrig turdet melde sig til, og de vildfarne sjæle som virkeligt troede på deres talenter og prøvede, måtte lære at de har snydt sig selv.

På sin 12. årsdag bliver udfordringen så trukket tilbage. Det er rigeligt tid for håbefulde spåmænd og -koner, telepater, healere, vandfindere, telekinetikere og andet godtfolk at gi’ den en skalle og gå hen og vinde pengene, men mon ikke vi får en masse undskyldninger og brok at høre i stedet?