Forskning går op i funding

Jeg så lige på JP, at danske forskere spilder tiden på at søge om penge. He, det er jo ikke nyt, men det er da rart, at medierne bringer fokus på det.

Jeg vil i den forbindelse lige citere mit eget blogindlæg fra april måned:

Netop ordet arbejdsvilkår tror jeg er afgørende. Jeg har selv, da jeg arbejdede i et forskningsmiljø på Aarhus Universitet oplevet kolleger, der brugte uanede kræfter på at søge penge til ansættelser, og en god ven og kollega har oplevet at gå til insituttets julefrokost en fredag i december uden at ane, om han stadig havde job om mandagen, da financieringen af hans post.doc.-ansættelse ikke var på plads!

Det er vist på tide at universiteterne får professionelle fundraisere, så forskerne ikke selv skal bruge tid på den slags!

4 tanker om “Forskning går op i funding”

  1. En rigtig god artikel med fin baggrundsinformation.

    Jeg tror, at mange, når de læser Skous beskrivelse af forholdene, vil være enige i, at det er et tåbeligt system. Nu bliver det interessant at se, om politikerne svarer på hans indlæg i debatten.

    —Klaus

Der er lukket for kommentarer.