Hillary til kamp for videnskaben

Vi har alle hørt grelle eksempler på at fundamentalistisk kristendom i USA kommer i clinch med naturvidenskaberne – bl.a. i debatterne om undervisningen i evolutionsteori i skolerne. Noget andet er at selve den amerikanske regering af nogle af sine kritikere er blevet anklaget for at være decideret antividenskabelig. Se f.eks. Seed Magazine.

Torsdag i sidste uge tog den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton emnet op i en tale, hvor hun rettede en stærk kritik mod den siddende regerings videnskabspolitik, og lovede bedre tider, hvis hun bliver valgt til præsident. Forholdene for naturvidenskab er således blevet et emne i den amerikanske valgkamp. Ifølge Clinton har Bush administrationen ligefrem erklæret krig mod videnskaben:

The record is breathtaking: banning the most promising kinds of stem cell research, allowing political appointees to censor studies on climate change, muzzling global warming experts like Dr. James Hansen, overruling doctors and the FDA on emergency contraception, suppressing and manipulating data on mercury pollution, […] barring a USDA researcher from publishing or even discussing his work on antibiotic resistant bacteria, censoring government websites on breast cancer research, contraception, climate change, and so much else.

Ovenstående er citeret fra bloggen Bad Astronomy, hvor man kan læse mere om Hillarys tale. Det samme gælder denne artikel fra New York Times.

2 tanker om “Hillary til kamp for videnskaben”

  1. Det er da fantastisk, hvis naturvidenskaben bliver et emne i valgkampen. Den amerikanske valgkamp følges af hele verden, og en debat om naturvidenskab kan – måske – have en positiv effekt på resten af verden.

    Men lad os nu se om det hele ikke bare går op i Irakkrigen…

    —Klaus

Der er lukket for kommentarer.