3 tanker om “Nye nørder på skærmen”

  1. Jeg var vild med de gamle store nørder og så med spænding frem til de nye afsnit. Ligesom Klaus må jeg dog indrømme at jeg er skuffet – og det har ikke hjulpet at se afsnit 2. Skuffelsen gælder flere punkter:

    1. Det gamle program handlede om naturvidenskab og forklarede denne på en god og sjov måde. Det blev ikke for indviklet, og der var også plads til at bygge ting og sager, men samtidig blev de grundlæggende naturvidenskabelige principper, som var oppe, forklaret på en god og klar måde. Det nye program handler om at bygge seje maskiner, og der bliver stort set ikke givet naturvidenskabelige forklaringer. Det er der jo ikke i sig selv noget galt med, men personligt kunne jeg langt bedre lide den gamle model.

    2. Med den nye profil kan man ikke bruge programmerne til undervisning – noget de gamle afsnit var oplagte til.

    3. Måske allervigtigst: Man kan mene hvad man vil om de gamle værter (jeg kunne godt lide dem) men de var i hvert fald ikke stereotype fysiknørder, selvom programmet i høj grad handlede om fysik. Programmet forsøgte tydeligvis at gøre naturvidenskab sjovt – også for dem der ikke på forhånd var vildt interesserede. De nye værter bekræfter derimod alle mine fordomme om traktortrækkende tekniknørder og jeg tror, at de først og fremmest appellerer til drenge (og enkelte piger), der har lignende interesser. (Her kan det godt være at jeg er blændet af selv at være en naturvidenskabelig nørd, men ikke en tekniknørd.)

Der er lukket for kommentarer.