Uintelligent design

En ny udstilling på Naturhistorisk Museum tager kampen op mod Intelligent Design religionen. Budskabet lyder ganske enkelt, at hvis verden er designet af et intelligent væsen, så har dette væsen klaret sig virkelig dårligt. I udstillingen kan man nemlig se eksempler på, hvordan vi overalt i naturen genfinder tegn på millioner års evolution, der af og til har givet nogle ret dårlige resultater.

Manden bag udstillingen, museumsinspektør Jan Gruwier Larsen, udtalte sig i går om udstillingen til TV2 Østjylland. Indslaget kan ses her, hvor Jan Gruwier blandt andet omtaler en eventuel intelligent designer som “umådeligt ubegavet” og “i bedste fald inkompetent“.

Formålet med udstillingen er at “vaccinere befolkningen mod den slags vrøvl“, som Intelligent Design er.

2 tanker om “Uintelligent design”

 1. Jeg er rystet over den hurtige udvikling ID og kreationismen har gang i.

  At videnskabliggøre religion er det største udfordring vi står over for i de kommende år.

  Videnskabsfolk har været alt for tavse, måske fordi de ikke er medievante. Men de er simpelthen nødt til at komme ud af hullerne, og “forsvare” naturvidenskaben med næb og kløer. Ellers er jeg alvorligt bange for at vi havner i et nyt middelalderhelvede, med dertilhørende inkvisisoriske hælpemidler.

  Som naturvidenskabsmand (kemiker), bliver jeg forundret over at mennesker som jeg betragter som oplyste og normalt begavet kan føle den trang til at stille spørgsmåltegn ved den viden vi har opbygget igennem de sidste par hundreder år.

 2. Hej,

  Jeg ved godt, det er lidt lang tid siden dette indslag blev lavet, men hva’ søren.

  I skulle prøve at opleve den deciderede krig der udkæmpes på YouTube mellem “creationism & evolutionism”.

  Det er både grædefærdiggørende skræmmende og ugudeligt underholdende på samme tid.

  Check evt. min oplyste hjemme side for et startpunkt. Jeg har nogle af de helt store spillere under mine favorites/subscriptions som man kan starte med.

  Mvh,
  D.

Der er lukket for kommentarer.