Science Experiment

På Cockney Pub i Århus er der i aften et rigtig fint arrangement, hvor dejlig øl laves om til is! Altså vi taler om lækker cremet flødeis med portersmag! Isen laves af fløde, æg og flormelis, og så tilsætter man ellers øl efter behag. Øllen skal helst være af porter/stout-typen, dvs. være mørk og kraftig i smagen. Det kan dog også lade sig gøre at lave ølsorbet af frugtøl, hvilket passer rigtigt godt på en varm sommerdag.

Science Experiment på Cockeny Pub

Når porterisen laves som en del af et science experiment bruges der flydende kvælstof til at køle med. Kvælstof hedder
også nitrogen og har et kogepunkt på -196 grader celsius!! Det er altså meget kolde sager, vi har med at gøre! Når kvælstoffen varmes op, idet man hælder det i ølflødeblandingen, udvider det sig og bliver til kvælstof på gasform. Ca. 80% af den luft, vi indånder, består af kvælstof på gasform, så det betyder altså, at ismassen fyldes med små luftbobler. Nedkølingen tager lidt tid, men det går noget hurtigere end at bruge en fryser.

I aften kl. 18-21 kan man få lov at se det ske in real life! Og man får selvfølgelig også mulighed for at få en smagsprøve, så kig forbi!