Hvad er dit forskningsønske?

Videnskabsministeriet har lagt et spørgsmål ud til alle danskere: Hvad skal vi forske i?

I perioden fra den 24. august til den 7. oktober 2007 kan alle komme med ideer på FORSK2015, og disse vil så indgå i en politisk prioritering af forskningsområder. På siden er det desuden meningen, at man skal kunne følge med i projektets tre faser: Kortlægning af samfundsudfordringer, Identificering af forskningstemaer og Vurdering af forudsætninger og potentialer.

4 tanker om “Hvad er dit forskningsønske?”

 1. Jeg har kigget lidt på hjemmesiden, og jeg synes, det er uoverskueligt. Hvad er det lige, den almindelige borger skal bidrage med?

  Det er muligt, at jeg bare undervurderer borgernes interesse i specifikke forskningsområder – jeg håber da, jeg bliver positivt overrasket – men jeg er lidt tvivlsom på, om der kommer ret mange indlæg.

  Jeg er ikke selv faldet over projektet i medierne, men jeg glæder mig da meget til at høre, hvordan Videnskabsministeriet vil markedsføre idéen.

  —Klaus

 2. Jeg er glad for kommentaren, for jeg havde selv samme tanke. Hvor mange ‘almindelige’ mennesker har gjort sig store tanker om, hvad vi skal forske i – og hvor mange eksperter giver deres bidrag via en hjemmeside, hvor alle kan bidrage?? Det udløser også spørgsmålet: Bliver alle bidrag ligestillet?

  Ifølge siden er det lagt åbent ud pga. resultatet af en Gallupundersøgelse:

  Citat: “Holdningen er, at både politikere, befolkning, virksomheder, forskere, universiteter, interesseorganisationer og private eksperter bør være med til at bestemme, hvad Danmark skal forske i.”

 3. Jeg kan kun sige, at det forhåbentlig ikke er en vision for den fremtidige uddeling af danske forskningsmidler. Hvis forskningsområder skal besluttes gennem folkeafstemninger vil det med stor sikkerhed set sort ud for grundforskningen indenfor områder som matematik og fysik (måske med undtagelse af astronomien).

  Jeg ville være mere forstående overfor et scenarie, hvor befolkningenblev bedt om at vælge mellem en håndfuld, højt profilerede og velbeskrevne overordnede projekter. F.eks skal vi have en ny Galathea ekspedition, eller skal Danmark satse på at lede den internationale forskning indenfor (indsæt dit favorit forskningsområde)? Det vil bare kræve at man fortæller folk lidt om, hvad man ønsker at de tager stilling til. Man kan ikke bare spørge ud i den blå luft, hvad befolkningen mener er vigtig forskning. I hvert fald ikke hvis man ønsker et kvalificeret svar.

 4. 15 bidrag er der indtil nu kommet på siden. Og en del af dem (hvis ikke alle) er fra folk, der allerede arbejder med forskning.

  —Klaus

Der er lukket for kommentarer.