Sommerskole på P3

På P3 holdes der i denne uge Sommerskole med naturvidenskab. Værterne hedder Julie og Johan, og Johan vil de fleste kende som biokemikeren, der også er forsanger i bandet Magtens Korridorer.

Programmet får besøg af fysikere og kemikere fra Cirkus Naturligvis ved Københavns Universitet. For lidt siden lavede Morten og Mikkel fra Cirkus Naturligvis et kæmpebrag ved at hælde flydende kvælstof i en colaflaske, hvilket kan lade sig gøre fordi kvælstof efter sigende udvider sig 1800 gange, når det går fra at være flydende til at være på gasform.

Udover forsøgene bliver der svaret på alskens spørgsmål fra lytterne også selv om spørgsmålene ikke har noget med naturvidenskab at gøre. Men det kan programmet jo ikke gøre for – jeg synes såmænd, det er helt fint, at der bliver svaret på det hele.

En af de ting, man har kunnet blive klogere på i dag, er om det kan lade sig gøre at sejle rundt på en lavaflod i en diamantbåd. Det kan det ikke…

4 tanker om “Sommerskole på P3”

  1. I sandhed en legandarisk udsendelse. Fjern er den dag, hvor jeg vil glemme hvordan Morten (eller var det Mikkel) på stående fod udregnede massefylden af en prut! Sådan skal det gøres!

  2. Ja, jeg mente nu også at det var omkring 600 gange at kvælstof udvidedes. Udtalelsen vil jeg lade stå på Cirkus Naturligvis’ regning. Det siger lidt om kvaliteten af showgrupperne i Danmark…

Der er lukket for kommentarer.