Lad os dræbe dyrebørn

DR Viden Om’s journalist Line Friis Møller skriver i dag i et indlæg på DR bloggen om, hvorfor det er i orden for zoologiske haver at slå søde tigerunger ihjel, bare fordi der ikke er plads til dem i andre zoologiske haver. Det er ganske enkelt det bedste for dyrene. Er du enig?

Læs indlægget her.

3 tanker om “Lad os dræbe dyrebørn”

  1. Selv om vi selv slår dyreungerne ihjel, kommer vi ikke engang i nærheden af dyreungernes dødelighed i naturen. Det er det bedste, selvom man måske skulle kaste nogle flere penge i retning af genudsætning af dyr i truede populationer.

  2. Tjah… jeg er sådan set ikke uenig. Men jeg får bare på fornemmelsen, at “det er bedst for dyrene” er et argument, der bruges af begge fløje. Vi kan trods alt ikke tale med dyrene, så vi kan kun forsøge at vurdere, hvad der er bedst for dyrene ud fra vores kendskab til dem.

    Men hvorfor egentligt ikke bare sætte dem ud i naturen? Der må da være områder, der er så øde, at de ikke har mulighed for at få kontakt med mennesker. Om de så ikke kan overleve, fordi de er vante til at blive fodrede, det er ligegyldigt. Det er jo også naturens orden. Så har de da i det mindste fået en chance.

    …det koster selvfølgelig penge at rejse til Kina eller Indien for at sætte dem ud igen, men mon ikke en hurtig indsamling blandt dyreentusiaster kan skrabe de penge sammen…?

    —Klaus

  3. Tja, jeg har ikke meget forstand på conservation, men de skal jo i høj grad tage hensyn til den offentlige opinion. Den bryder sig ikke om at man sætter dyr ud for at dø.

Der er lukket for kommentarer.