Videnskab som kunst

Heller_image

Det er velkendt at flotte billeder er med til at fange interessen for nye forskningsresultater. Men i sjældne tilfælde kan den visuelle præsentation hæve sig over forskningen der ligger bag, og få sit eget liv. Som kunst.

Eric Heller er egentlig atomfysiker ved Harvard University, men han har en sideløbende karriere som kunstner. Baseret på sine forskningsresultater kreerer han smukke og farverige motiver på computeren. Resultaterne kan købes eller nydes gratis på hans hjemmeside. Skulle man have lyst til at læse mere om fysikken, der ligger bag billederne kan man besøge hjemmesiden for Heller’s forskningsgruppe.
Billedet viser bevægelsen af tre stænger, som hver har fire led, der kan rotere i forhold til hinanden. Resulatet er et kompliceret og betagende mønster.

Tak til Klaus Mølmer for tippet.