Kleenex tak

Eller nej tak skulle jeg måske hellere sige. Idag faldt jeg over en rigtig latterlig reklame for lommetørklæder fra Kleenex.

Kleenex reklamestand

Ifølge reklamestanden dræber disse antivirale lommetørklæder 99,9% af alle forkølelses- og influenzaviruser! Jeg har haft en lille smule biologi i skolen og i timerne lærte jeg, at viruser ikke er levende – altså kan de ikke dræbes, så Kleenex er helt galt på den her!

Til trods for at vira ikke klassificeres som værende levende, kan de dog alligevel godt smitte. Når man nyser spredes en masse bittesmå dråber ud i rummet og disse dråber indeholder vira, når man er forkølet eller har influenza. Så længe en virus befinder sig i en dråbe, går den ikke til grunde og hvis man er så uheldig at samle en af disse dråber op og få anbragt den i næsen, kan man altså blive syg.

Da jeg så reklamen lagde jeg mærke til den lille * efter anti-viral. Som regel betyder det, at der er en lille fodnote med ekstra information et sted, så jeg samlede selvfølgelig en af pakkerne op for at finde ud af, hvad det var, de forsøgte at skjule for mig. På Kleenex’ hjemmeside står der, at man lige skal vente 15 minutter og så smitter lommetørklædet ikke længere! Jamen altså, hvad skal det så til for?! Ingen mennesker gemmer vel på et engangslommetørklæde, hvis det først er blevet brugt, og man giver det forhåbentlig heller ikke til andre. Desuden tager det sikkert heller ikke mere end 15 minutter for et par virusholdige dråber at tørre ud i et almindeligt ikke-anti-viralt engangslommetørklæde, så mere tåbeligt kan det da ikke blive… håber jeg.

Eller er det mig, der har overset et eller andet?

4 tanker om “Kleenex tak”

  1. Umiddelbart kommer jeg frem til samme konklusion som dig; om så udsagnet er sandt, så tjener det intet praktisk formål. Det er ren nonsens og vildledende.

    Her er teksten, der følger med det lovende udsagn om at ‘dræbe’ 99,9%:’

    * In the tissue within 15 minutes. Virucidal against: Rhinoviruses Type 1A and 2 (rhinoviruses are the leading cause of the common cold); Influenza A and Influenza B (causes of the flu); Respiratory Syncytial Virus (RSV, the leading cause of lower respiratory infection in children).

  2. Ja, jeg måtte også ind på hjemmesiden for at finde teksten. Da jeg stod i butikken tænkte jeg på, om jeg måske skulle købe et par af de lommetørklæder, for det kunne jo være at teksten stod inde i pakken! Lidt ligesom legetøj i cornflakespakkerne. Hvad gør man ikke for at få folk til at bruge penge…

  3. Jeg har også lige købt en pakke kleenex antiviral i håbet om at blive klogere på hvad det er der er i servietterne. Men det får man selvfølgelig ikke at vide. Jeg var nysgerrig fordi jeg tænkte på, om det aktive stof i antiviralservietterne er noget det kan gøre bakterierne resistente.

  4. Bakterier og virus er to forskellige ting! Så når Kleenex skriver om antiviralitet har det altså ikke noget at gøre med bakterier. Influenza og forkølelse skyldes da også vira og ikke bakterier.
    Hvis jeg skal være helt ærlig, tvivler jeg stærkt på, at der er et aktivt stof i de antivirale kleenex. Vira har det med at være indkapslet i små væskepartikler. Når disse tørrer ud går viruspartiklerne til grunde. Iflg. Kleenex virker servietterne sådan, at de “dræber” virus efter 15 minutter. Viruspartiklerne går nu nok til grunde uanset om de befinder sig i en antiviral serviet eller en helt almindelig serviet og det er derfor, jeg er en anelse skeptisk over for dette produkt. Og som du selv skriver får vi ikke den store dokumentation for, hvordan det egentlig virker.

Der er lukket for kommentarer.