Rumdrama

Når debatten kommer til forskeres og naturvidenskabsfolks image i offentligheden – særligt blandt børn og unge – påpeger jeg gerne, at det, man virkelig har brug for, er en god gammeldags dramaserie eller sæbeopera, hvor fysikeren, kemikeren eller matematikeren er helten. Der kan skam sagtens være masser af drama, humor, intriger og sex på forskningsinstitutioner og virksomheder, så vi mangler egentlig bare en manuskriptforfatter, før succesen er hjemme.

Det har man ikke brug for hos NASA. Her har man nemlig en astronaut, der hedder Lisa Marie Nowak, og hun er nu anholdt for at forsøge at kidnappe en rival. Nowak, som er gift og mor til tre børn, var blevet lidt småforelsket i en astronautkollega, men hun frygtede, at en anden kvinde var det samme. Nowak kørte derfor 1.500 km (iført en ble, så hun ikke skulle stoppe for toiletbesøg) for at skræmme kvinden. Det involverede blandt andet en peberspray, og nu sidder Nowak i fængsel anklaget for mordforsøg!

Man tror det er løgn, men læs selv historien på CNN eller Reuters.