Flydende vand på mars!?!

I denne uges udgave af tidsskriftet Science vil nye fantastiske resultater fra Mars blive præsenteret. Det er forskerne bag rumsonden Mars Global Surveyor, der offentliggør resultater fra de seneste 7 års mission i kredsløb om vores røde nabo. Man har blandt andet opdaget kratere, der er dannet inden for de sidste få år, og det giver helt ny viden om, hvordan andre planeter påvirkes af meteornedslag.

Endnu mere interessant er det, at man har fundet helt nye aflejringer, som kraftigt antyder, at der har løbet flydende vand på Mars inden for de sidste 7 år. Der er selvfølgelig andre mulige forklaringer på aflejringerne, men forskerne mener, at flydende vand er en af de mere sandsynlige forklaringer.

Sonden bag de fantastiske fotos var for øvrigt i medierne for få uger siden, da man for nylig mistede kontakten til den. Sikke et gravskrift!

Læs pressemeddelelsen på hjemmesiden for Mars Global Surveyor eller læs en beskrivelse på CNN.com eller Bad Astronomy Blog.