Rumsonde rammer Månen

Efter knap to års studier af Månens overflade vil den europæiske rumsonde SMART-1 på søndag klokken 7.41 foretage en kontrolleret nedstyrtning. Teleskoper over hele jorden vil være rettet mod Månen for at observere nedslaget, som forventes at give ny viden om vores nærmeste nabo.

I anledning af begivenheden afholder Tycho Brahe Planetarium i København et offentligt arrangement fra kl. 11.30 til 13.00 på søndag den 3. september. Ved arrangementet vil astrofysiker Ib Lundgaard Rasmussen fortælle om udforskningen af Månen, mens professor i rumfartsteknologi John Leif Jørgensen vil fortælle om de danske bidrag til missionen. Astrofysiker Michael Linden-Vørnle vil fortælle om planerne for de kommende års udforskning af Månen – ikke mindst planerne om igen at sende mennesker til vores nærmeste nabo i rummet.

Læs mere hos Tycho Brahe Planetarium.