Rygere forpester hjemmene

Der tales rigtig meget om rygning i det offentlige rum, og flere og flere steder overvejer at indføre enten helt eller delvist rygeforbud på arbejdspladsen. Tilsvarende kan det heller ikke vare længe, før Danmark indfører rygeforbud på restauranter og værtshuse, som mange andre lande allerede har gjort.

Men måske er det største problem ikke arbejdspladserne. En ny undersøgelse viser, at næsten hver 5. ikke-ryger til dagligt deler bolig med en ryger. Da man som regel tilbringer mere tid i hjemmet end på arbejdspladsen er dette i sig selv et problem, men derudover har mange svært ved at tage problemet op med for eksempel en ægtefælle.

På nedenstående figur, der er taget fra National Institute of Health, ses sammenhængen mellem tobaksrygning og lungekræft.

Læs hele historien hos Berlingske Tidende.

Lungekræft rygning sammenhæng