Solsystemet i forandring

Vores eget Solsystem har længe være kendt som et system med ni planeter, hvoraf Jorden er den tredje fra Solen. Men vores viden om Solsystemet ændrer sig løbende, og der bliver ofte fundet nye måner omkring for eksempel de store planeter Jupiter og Saturn. Senest har man fundet to nye måner om Pluto, der tidligere kun havde én kendt måne kaldet Charon.

De to nye måner blev i sidste uge officielt navngivede Nix og Hydra af Den Internationale Astronomiske Union (IAU). Nye måner er dog ikke det eneste, der ændrer vores opfattelse af Solsystemet. For nylig opdagede man et nyt objekt større end Pluto, men noget længere væk fra Solen.

I løbet af sommeren skal IAU diskutere nærmere, hvordan man definerer en planet, og det er ikke utænkeligt, at Pluto så mister sin status som planet! Debatten inddrager både historikere og astronomer, og en beslutning ventes i september.

Læs historien på Yahoo News.