Dansk teknologi hjælper hørehæmmede

Danmarks Radio har siden 1981 tekstet nyhederne på TV Avisen, men det har af naturlige årsager ikke været muligt under direkte indslag fra for eksempel en udlandskorrespondent. I dag præsenteredes en ny teknologi, der gør det muligt at få tekstet indslag løbende under udsendelsen.

Systemet, der kaldes “tale-til-tekst“, vil blive taget i brug til efteråret, hvor i hvert fald DRs 18.30 udsendelse vil benytte sig at teknologien. I praksis fungerer systemet ved, at en speaker aflytter de direkte indslag, som samtidigt indtales i en computer. Computeren er programmeret til at genkende speakerens stemme, og dermed kan den løbende oversætte de indtalte ord.

Projektet er et samarbejde mellem DR, TV2, Kulturministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

En tanke om “Dansk teknologi hjælper hørehæmmede”

Der er lukket for kommentarer.