Science Camping

Sommeren er over os, og det betyder ferie for alle landets skoler og gymnasier. Den danske sommerferie er lang, og sandsynligheden for, at de ferieramte unge før eller siden kommer til at kede sig er stor. De seneste par år er det dog blevet moderne med “summer camps”, som det kendes fra USA, og her står naturvidenskaben stærkt.

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening var nogen af de første til at arrangere camps, og denne sommer står programmet på BioTech Camp på DTU, Mediciner Camp i Odense og Future Week i Aalborg.

Nu blander Danfoss Universe sig også med en science camp, mens Syddansk Universitet har en Sommercamp 2006, DTU en Summer Science Camp og en Mini Science Camp, Aarhus Universitet afholder Science Days, og i Sønderborg afholdes det traditionelle Kopernikursus, som i gamle dage var kendt som Sorø Dage. Også i Norge og Sverige finder man flere forskellige camps.

Der er vist nok af tilbud til unge naturvidenskabsinteresserede. God sommer!