Første klonede dyr i Skandinavien

Danmarks JordbrugsForskning nær Viborg blev de første klonede dyr i hele Skandinavien født i går eftermiddag. Det drejer sig om et lille kuld grise. Ikke alene er Skandinaviens første klonede dyr født, hvilket alene betegnes som en sensation, men den anvendte teknik er også helt ny. Forskeren bag projektet, Gabor Vajta, har udviklet en ny, enkel og billig metode til at klone befrugtede æg fra dyr.

Hos DJF fokuserer vi på at producere klonede grise, der har arvelige sygdomme såsom Alzheimers eller diabetes, så vi kan bruge dem til forskning i sygdomme hos mennesker. Det er ikke alene et vigtigt perspektiv for human sundhed; det har også kommercielt potentiale“, forudser Gabor Vajta og siger, at han forventer, at DJF bliver kloning-center for Danmark og muligvis hele Skandinavien.

Læs hele historien her.