Døde dyr fjernes før rumfærgeopsendelse

Den aldrende amerikanske rumfærge er i øjeblikket i store problemer. Siden Columbias forlis den 1. februar 2003 har NASA kun opsendt én rumfærge, nemlig Discovery sidst i juli måned. Den mission viste dog, at der stadig er problemer med sikkerheden på rumfærgen, og siden har NASAs ingeniører arbejdet intenst med at forberede næste opsendelse. Lige nu tyder det på, at Discovery er klar til en ny opsendelse om godt to måneder.

Columbias forlis skyldtes formentligt, at rumfærgen under opsendelsen mistede et stykke isolerende skummateriale, som ramte vingen, der derved blev ødelagt. NASA opsendelsesområde i Florida ligger lige midt i et stort naturreservat, og under Discoverys opsendelse i sidste år, ramte rumfærgen en stor grib. Heldigvis slap fartøjet den gang heldigt fra kollisionen, men for at undgå en lignende hændelse under fremtidige opsendelser, er NASA nu begyndt at fjerne døde dyr fra et 24 kvadratkilometer stort område. Håbet er, at de ådselsædende gribbe dermed vil forlade området for at søge føde andre steder.

Læs historien hos Reuters.