San Franciscos jordskælv i 1906

Det er i dag 100 år siden, at San Francisco blev raseret af et voldsomt jordskælv på 7,9 på Richterskalaen. Skælvet ramte lidt over klokken 5 om morgenen lokal tid, og kombineret med den efterfølgende 3-dages storbrand lagde skælvet det meste af byen øde. Mindst 3.000 mennesker omkom, og 250.000 ud af 400.000 indbyggere blev hjemløse. Men næste gang kan det gå værre!

I går offentliggjordes en rapport i forbindelse med en stor jordskælvskonference, der starter i dag i San Francisco. Rapporten er baseret på computersimulationer, der viser, at hvis et identisk jordskælv rammer nutidens San Francisco (der i dag har 7 millioner indbyggere), kan det forårsage for over 100 milliarder dollars i skader.

Moderne byggeri i byen regnes stort set som jordskælvsikkert, men der er stadig mange gamle, usikre bygninger i området, og her kan man forvente mange dødsfald ved et stort skælv.

Ifølge U.S. Geological Survey er der stor sandsynlighed for et nyt stort jordskælv i området inden for de næste 30 år.

Læs mere på CNN og BBC News eller besøg hjemmesiden for 100-års-jubilæet.

2 tanker om “San Franciscos jordskælv i 1906”

  1. vi er to flittige skolepiger som synes det er riigtig spændende at læse om det frytelige katastrofe der skete der. Og så vil vi gerne sende en hilsen til vores geografilærer: Frank Hyldal. aka. frankyboy. fordi han elsker kaffe, og venste. hilsen de klogekloge piger!.

Der er lukket for kommentarer.