Helge Sander støtter EIT

Som beskrevet her på bloggen i februar, så arbejder EU i øjeblikket med planer om at oprette et “European Institute of Technology” (EIT). I en pressemeddelelse i går kommenterede Videnskabsminister Helge Sander på planerne.

En europæisk pendant til MIT i USA, der skal være et knudepunkt for netværk og samarbejde mellem de bedste hjerner i Europa. Det er visionen for et nyt Europæisk Teknologisk Institut, som EU’s ministre for forskning mandag havde til førstebehandling i Bruxelles.

– Netværkssamarbejde mellem de absolut bedste af Europas forskergrupper er en forudsætning for at styrke den europæiske region i konkurrencen med USA og Fjernøsten. Og så er det et samarbejde, hvor jeg er sikker på, at vi danskere vil kunne gøre os gældende. Derfor har jeg i dag givet mit tilsagn til, at Danmark aktivt og konstruktivt vil gå ind i den videre udformning af ideen, siger videnskabsminister Helge Sander.

Kommissionen fremsatte i slutningen af februar forslaget om EIT, som er arbejdstitlen på det nye institut. Og rådet har nu besluttet, at udviklingsarbejdet skal fortsætte.

– Når vi formentlig senere i år ser mere konkrete resultater af det arbejde, vil vi kunne tage stilling til, om de spændende ideer også skal realiseres, siger Helge Sander.