Dansk Naturvidenskabsfestival 2006

Dansk Naturvidenskabsfestival har været afholdt hvert andet år siden 1998, og det har været en populær base for naturvidenskabsformidling i skolerne og til den brede offentlighed. Nu ser det ud til, at der er – lidt – fornyelse på vej.

Med en pressemeddelelse har Dansk Naturvidenskabsformidling lanceret konceptet for de kommende festivaler. I perioden fra 2006 til 2008 vil festivalerne blive afholdt årligt i uge 39. Samtidigt præsenteres temaerne for alle tre festivaler på én gang; henholdsvis “Jorden Rundt“, “Vand og is” samt “Liv og bevægelse“, og de er tilrettelagte ud fra andre store begivenheder i de tre år, nemlig Galathea 3 Ekspeditionen, Det Internatonale Polarår og OL i Beijing.

Der har også tidligere år været tilknyttet et tema til festivalen, men udnyttelsen af temaet i de mange arrangementer har ikke altid været specielt tydelig. Man kan håbe på, at der med denne relancering af festivalen vil blive lagt mere vægt på temaerne, så de får en mere markant placering under festivalen; ellers kan man lige så godt droppe dem, så de ikke forvirrer i markedsføringen af festivalen.

En ting, der ikke er nævnt i pressemeddelelsen, men som indgår på festivalens hjemmeside, er “Store Naturfagsdag“, der er en særlig dag for naturvidenskaben under selve festivalen. Det vækker umiddelbart dyb undren: Hvad er meningen med at lave en naturfags-dag midt i en naturfags-uge?! Vil det ikke skabe mere forviring end gavn? Og hvorfor præsenterer/forklarer man ikke dagen i den netop udsendte pressemeddelelse? Forhåbentligt kan vi snart få et kommentar om dette fra arrangørerne.

Dansk Naturvidenskabsfestival 2006

Update (20. februar 2006): Dansk Naturvidenskab har nu besvaret dette indlæg. Læs mere her.