Livets opståen i et IC3 tog

Februarnummeret af DSBs magasin Ud & Se indeholder minsandten en naturvidenskabelig artikel. Godt gået DSB!

Artiklen beskriver forskningsarbejde udført af professor Minik Rosing fra Geologisk Museum i København. Rosing beskæftiger sig med intet mindre end livets oprindelse. Gennem feltarbejde på Grønland har han været med til at opdage de ældst kendte, frilagte klipper på Jorden. Og ikke nok med: I klipperne har han fundet de ældste tegn på liv overhovedet. Over 3,7 milliarder år gamle.

Artiklen er velskrevet og giver et fascinerende indblik i en dansk forskers arbejde. Målgruppen er “den almindelige dansker”, der skal have slået tiden ihjel på sin lange togtur, og det er da en fremragende måde at gøre det på ved at læse om naturvidenskab!

Ud & Se fortæller historien om, at Danmark laver frontforskning i verdensklasse, og dermed ydes en massiv indsats for at forbedre naturvidenskabens image i befolkningen. At Rosing så ikke har opnået at få sit billede på forsiden, det kan man leve med. Her kan man i stedet nyde synet af den provokerende parterapeut Carl-Mar Møller.

Læs hele nummeret af Ud & Se på nettet.

En tanke om “Livets opståen i et IC3 tog”

  1. Ikke dårligt. Men jo det er lidt sjovt, at vi her i Danmark ikke hører meget til vores kendte forskere ? Men, måske er det bare mig, der ikke læser de rigtige steder !

Der er lukket for kommentarer.