Folketingsvalg: Helges skæbne

Der er valg i Danmark, og om godt en halv time lukker valgstederne. En af dem, der er i fare for at ryge ud af Folketinget, er Videnskabsminister Helge Sander. Jeg synes bestemt ikke, Sander har været en anonym minister, men den 57-årige journalistuddannede herningenser har dog været kritiseret fra flere sider. Se for eksempel dette blogindlæg.

Hvis Regeringen mister Sander – og hvis Venstre altså bliver siddende i Regeringen – kunne en mulighed være at slå Undervisningsministeriet sammen med Videnskabsministeriet, som Nyhedsmagasinet Ingeniøren beskrev i sidste uge. Helt sikkert et interessant forslag! Så er spørgsmålet bare, hvem der skal overtage ministerposten. Bertel?

4 tanker om “Folketingsvalg: Helges skæbne”

 1. Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår indlægget. Der er vel ikke nogen der i fuldt alvor har beskyldt Helge Sander for at have været en anonym forskningsminister. Men der er til gengæld mange, heriblandt undertegnede/overtegnede, der vil beskylde ham for at have været en DÅRLIG forskningsminister.

 2. Nej, jeg pointerer bare, at han faktisk har været meget aktiv. Der er andre ministre, der har været meget usynlige.

  —Klaus

 3. Ja, det forstår jeg. Jeg forstår bare ikke hvorfor du stiller en modsætning op som lyder noget i retning af “Sander har været aktiv – MEN ALLIGEVEL er der folk der kritiserer ham”. (Eller som du selv skriver “Jeg synes bestemt ikke, Sander har været en anonym minister, MEN den 57-årige journalistuddannede herningenser har dog været kritiseret fra flere sider.”

  Med mindre man anlægger et rent spin-perspektiv, hvor det eneste der tæller er at sikre sig genvalg, så er det at en person er aktiv vel ikke i sig selv et argument for ret meget? Det kommer meget an på, hvad man er aktiv med, og hvordan man får profileret sig selv. Og kritikken af Sander gå jo netop på, at meget af det han har gået og været akttiv med er noget gøgemøg.

  Men måske jeg overfortolker. Kan hænde at du blot vil bemærke, at selv en meget aktiv og forholdsvis synlig minister kan få problemer med at bliev genvalgt, mens mindre synlige ministre stryger lige ind 😉

 4. Ja – du overfortolker nok 🙂

  Jeg synes tit, ministre kritiseres for at være for usynlige, og jeg ville bare bemærke, at det bestemt ikke har været problemet med Sander. Han er faktisk gået til jobbet med stor iver.

  Min indskydelse af, at han er journalistuddannet, var for at minde om, at han ikke selv kommer fra forskningsverdenen, og det er jo en af kritikpunkterne; folk tror simpelthen ikke, han ved, hvad han har med at gøre.

  —Klaus

Der er lukket for kommentarer.