Rumjubilæum

Så er det i dag præcis 46 år siden, John F. Kennedy holdte sin berømte tale, der startede Apollo-projektet:

…I believe that this nation should commit itself to achieving the goal, before this decade is out, of landing a man on the Moon and returning him safely to the Earth. No single space project in this period will be more impressive to mankind, or more important in the long-range exploration of space; and none will be so difficult or expensive to accomplish…

3 tanker om “Rumjubilæum”

  1. Det har helt sikkert været et drivende element, at russerne lige havde sendt den første mand i rummet. De skulle slåes for enhver pris.

    Men jeg kan ikke forestille mig, at man ikke også har gjort det, fordi vi som mennesker har en stor nysgerrighed, og det at kunne besøge Månen, har været en drøm for hele menneskeheden i århundreder.

    Nu er vi jo på vej tilbage til Månen. Der tales seriøst om bemandede stationer på overfladen, og næste skridt hedder så Mars, hvor den drivende kraft er spørgsmålet om, hvorvidt livet er opstået andre steder end på Jorden.

    —Klaus

Der er lukket for kommentarer.