Lær af de små

I marts måned bragte vi et gæsteindlæg af museumsdirektør Kurt Møller Pedersen fra Steno Museet i Århus. Steno Museet skal i den nærmeste fremtid udvide med et stort science center kaldet Inspiratorium. I søndags bragte Århus Stiftstidende en anmeldelse af Steno Museet set ud fra øjenhøjde af en 8-årig dreng og en 11-årig pige. Konklusionen blev: “Stenomuseet har tænkt på børns trang til at afprøve ting. Men uden en voksen i nærheden går videnskaberne hen over hovederne på de mindste museumsgæster.

Stiftens anmelder mener ikke, at museet er gearet til at tilfredsstille hverken det ene eller det andet barns nysgerrighed, idet tingene er for komplicerede og forklaringerne for få til at børn på egen hånd kan blive klog på naturvidenskaben. I marts skrev Kurt Møller Pedersen:

Et succeskriterium er, at den besøgende efter et besøg i udstillingerne har fået et mere nuanceret syn på og en større forståelse af naturvidenskaben og dens rolle i vort samfund.

Vi må håbe, at Steno Museet lærer af de små børns erfaringer i forbindelse med den store udvidelse!