Ringetonen de voksne ikke kan høre

Skolebørn i New York har taget et nyt våben i brug mod lærere, der forsøger at begrænse elevernes mobiltelefonforbrug i timerne. Børnene bruger SMS toner, der ikke kan høres af de fleste voksne!

Idéen, der kommer fra England, bygger på, at man med alderen mister hørelsen for høje frekvenser, og ringetonen er derfor en tone på hele 17.000 Hz. Børn og unge kan sagtens høre tonen, mens personer over 40-50 år typisk ikke kan høre den. Perfekt til at signalere nye SMS’er i skolen, uden at læreren opdager noget.

Ringetonen er i virkeligheden udviklet fra et system (kaldet Mosquito ultrasonic teenage deterrent), der er beregnet til at holde børn og unge fra at samle sig i butikker eller indkøbscentre. Prøv selv om du kan høre ringetonen her – jeg kan godt :-).

Læs historien hos New York Times eller Ekstra Bladet.